söndag 11 september 2011

Att stå bredvid och titta på...

CREDS; http://josslan.wordpress.com/2011/09/11/does-and-donts-for-dig-som-star-bredvid/


 Kom ihåg-lista till dig som följer en persons viktnedgång:
  • Stötta och uppmuntra så gott du kan men gör det bara om det kommer ärligt inifrån dig själv och du känner genuin glädje för vederbörande. Har du inget snällt att säga alls – håll tyst. Syrliga kommentarer göre sig icke besvär.
  • Truga inte och respektera ett nej första gången. Sök inte efter ”medbrottslingar” i fikarummet för att det ska kännas bättre när du själv tar en tårtbit eller en bulle. Var och en tar ansvar för sitt eget ätande.
  • När det väl börjar synas på personen att han/hon tappat i vikt är kommentaren ”men Guuuud vad smal du är, nu får du inte gå ner något mer!” det sista du ska kläcka ur dig. Vem är du att tro att du kan diktera över någon annans kropp och liv? Härskarteknik utan dess like.
  • Ja, det är underbart att träna. Ja, den som älskar att röra på sig har all rätt i världen att säga det i tid och otid. Precis som du har rätt att göra tvärtom, om så är fallet. Olika åsikter har vi alla men ingen sitter inne på hela sanningen.
  • Respektera individens syn på saker och ting och hans/hennes sätt att leva sitt liv. Det som funkar för någon är helt fel för en annan. Var nyfiken istället för dömande!
  • Nej, vi äter inte bara morötter och salladsblad. Även choklad, pizza och godis kan ingå i en sund livsföring, i det som kallas Livet. Bara inte varje dag.
  • Det lyser igenom på en sekund om du är sådan att du projicerar dina egna tillkortakommanden på den som lyckats åstadkomma en förändring. Skippa jargongen med beska undertoner, den studsar tillbaka till dig på en gång. Det gift som du lägger ut skadar bara dig själv, för att citera Tomas Andersson Wij.

Bra skrivet, jag håller med fullständigt!

1 kommentar:

alvskimmer sa...

Hejsan :)
Jättebra läsning!
Något att ta till sig när man minskar i vikt. Jag gick ner 14 kg förra året, har gått upp ett par av dem igen, så nu är det dags att ta tag i det igen. Hösten är en bra tid att gå ner, man kan se fram emot allt som man vill äta till julen haha :)
(Fast jag blev sjuk förra julen, så det blev inget med det....jag fick i mig en halv köttbulle....så kan det gå :))