söndag 27 mars 2011

Illamående + födelsedagsfirande

*ÄCKELVARNING BÖRJAR HÄR*
fredags så beställde vi hem kinamat, jag tyckte att jag var någorlunda duktig eftersom jag skippade riset, jag åt biff m purjolök och blev otroligt mätt.

Någon timme efter detta började jag känna mig illamående, något som höll i sig hela natten, frös gjorde jag också, varm i pannan men tempen sa inget om feber.
Följande dag skulle jag, mamma, och min lillasyster till Helsingör, äta god mat och shoppa lite.
Fortfarande illamående (hade tvingat i mig en Danio till frukost), illamåendet höll i sig hela dagen och sedan framåt eftermiddagen hade jag lite diarre'.

När vi kom hem vid fem-tiden drack jag en samarin snabbt som ögat samt lite kräm och blåbärssoppa.

Timme senare mådde jag hur bra som helst igen.

Spekulationerna om vad detta var är många, först tänkte jag på vinterkräksjukan, men jag kräktes inget, sedan kom vi på att min systerdotter hade diarre' också, kanske smittad, men troligtvis är det tänder på gång.
Då kom vi fram till att det måste ha varit någonting med maten, antingen var det dåligt kött eller som någon av mina LCHF-vänner sa så är det "glutamaten" som troligtvis fanns i såsen och eftersom jag inte längre är så van vid detta så kan magen ha reagerat.

*ÄCKELVARNING SLUT*

Idag fyller min mamma år, så vi bestämde att alla syskonen med respektive och barn skulle träffas hemma också skulle vi beställ valfri hämtmat.
Jag var bra igen och tänkte att eftersom det är en högtidsdag så "what the hell" (ja, jag har dålig självkontroll, det är bara att erkänna).

Beställde en lasagne, min absoluta favoriträtt....och jag fick Pasta Bolognese....besvikelsen var enorm. Vi kunde inte kör och byta eftersom alla skulle äta och stället låg i byn intill.
Jag fick snällt äta min felbeställning...

3-4 tuggor blev det, sen var jag mätt. Och då hade jag inte ens ätit frukost så jag var vrålhungrig innan.
Magsäcken måtte ha krympt ordentligt!
Senare blev det en liten bit kladdkaka till efterätt och en liiiiiiiten bit glass.

Så, ja, mycket avsteg denna helg.

Imorgon blir det nya tag, skall till skolan (har börjat en handelskurs), så det blir till att laga något ikväll att ta med till lunch, typ korvgryta eller nåt. Måste dock även ha mellanmål!

Just ja, fick hem em aubergine från brorsans jobb (grönsakspackare) får hitta på nåt me den också.2 kommentarer:

Hana_Caena sa...

aah! gör egen lasange med aubergine som mellanplan! gryyyymgt gott!
(fast det blir nästan moussaka av det då)
Skönt att inte hungern slog till vid pastan, så att du slapp få i dig så mycket pasta..

*pepp*

Caritha sa...

Kallas kinarestaurangsyndromet, just därför att så många människor blir dåliga av kinamat (mycket glutamat i). Tog lång tid innan jag fattade vad i tex chips och tacoköttfärsen (glutamat i kryddblandningen)som gav mig röda kinder, klåda, ont i magen och migränanfall.....I USA har vissa restauranger utmärkt sig med NO MSG-mat. Håller med, lasagne med aubergine istället är grymt gott, zucciniplattor är också en höjdare!