onsdag 27 april 2011

Sjukhus-vistelse


Usch då, saker och ting har inte gått som väntat...

Igår aknade jag tidigt för att ringa till min kommande praktik, trots att jag mådde illa så ringde jag. Kollade sockret, 18, 4, jahopp, in me lite insulin. Åt två körsbärstomater och lite naturell youghurt, *huvaligen*, därefter gick jag å la mig igen i hopp om att illamåendet skulle gå över.

Vaknade vid tolv-tiden och mådde ännu mera illa, med stapplande steg så tog jag mig ur sängen...det dröjde inte lång tid innan jag kräktes upp min "frukost". Kollade sockret igen, fortfarande 18. Synade pumpen, synade slangen, och det visade sig att det fanns ett hål på den.

Byter slangen och ringer min sköterska som såklart inte har telefon-tid efter tolv, kopplas till sjukvårds-upplysningen som tycker att jag ska åka in till akuten. Sagt och gjort, trots att illamåendet nästan är borta men sockret klättrade till 19 innan det sjönk till 16. Väl inne på akuten säger de att de ska ta prover och grejer, visar sig att jag har ketoner så jag blev helt enkelt inlagd över natten, har haft tre eller fyra olika dropp tror jag, Insulin, kalium och glucose...jag är inte säker mn jag tyckte det stod natrium på det första....

Stick i fingret kontroll varje timme och blodutgjutning var fjärde, tror ni jag har sovit nåt inatt...nejdå, för det första blir jag väckt varenda timme, för det andra så snarkade "grannarna högt och tydligt. Låg och lyssnade på Rix FM hela natten medan jag försökte plugga till provet jag skulle gjort idag.

Maten var kass, de förstod inte riktigt vad Low Carb innebar, jag sa att jag inte äter potatis, ris, pasta eller bröd...och vad fick jag? POTATISMOS!

Jaja, blev utskriven runt halv fyra tiden, tog en tripp på stan och inhandlade en ny outfit, helt underbart med lite mindre storlekar än förra året!


Tack till alla underbara sköterskor som tog hand om mig och tack till mina fcebook-vänner, ni vet vilka ni är!


1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intressant, tack