fredag 21 maj 2010

Det är dags för....

FREDAGSMYYYYYYYYYYS!

Och vad gör man då när man äter enligt LCHF, ja vad sägs om hemmagjord pizza?


Först, sju separerade ägg, vispa vitan hårt med lite salt. ( Arn't you proud of me Ma-chan? I can do that by my own! )


Gulan vispas med 200gr Philadelphiaost (jag hittar inte tomat och basilika-smak, finns det ens?) + ev. smaktillstser, jag valde att krydda med pizzakrydda, 1/2 tsk bakpulver. Lägg i gulorna försiktigt i vitorna.

-------------------------------------------------------------

Bred ut i långpanna i 20 min på 150 grader. Ser det ut att vara mycket smet? Det gör inget den sjunker ihop sen, det gjorde iaf min men om du ändå tycker att det är för mycket smet så gör pizzamuffins eller småbröd ^^


Medan smeten är ugnen förbereder jag vad jag vill ha på. Köttfärs med creme fraiche i, smak valfritt. Man bör låta det brynas i stekpanna men det glömde såklart lilla jag. Rödlök har jag också valt att ha på. Krydda köttfärsen efter behag, jag valde saltochpeppar och vitlökspulver.


Ut med brödet, på med tomatpure', massor av riven ost, köttfärs och lök.


Medan pizzan är i ugnen i 15 minuter till så kan man ju städa. Titta, inte ett spår efter mej!


Linda the chef!
Mmmm...den var helt gudomlig!Denna pizzan skulle gott och väl kunna räcka till tre-fyra pers!

Efter jag ätit tog jag en promenad i skogen, gick ca 5500 steg enligt min stegräknare. Men jag och promenader i skogen funkar inte så väldans bra. Tog inte lång tid förrän det blev upptäcksfärd istället.

När jag kom hem var det till att hugga i och mublera om, ut med de gamla och in med det...eh...mindre gamla...1 kommentar:

Anonym sa...

ja visst har man fått lite bättre energi av den här livs-stilen? känner mej mer utvilad oxå!
igår var det tjejmiddag så liite fusk blev det (3 öl och ett glas cola) dock inte alls sugen på GODIS! såååå najs. var inte värst sugen på öl heller egentligen.... fick juh huvudverk så det fick bli ett par verktabletter efter en stund/ storasyrran