Dagens middag;
Tacobiffar (hemgjord tackokrydda)
Rättikagratäng
Broccoli
Jag använde detta recept
Ingredienser:
500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar(gula eller röda, spelar ingen roll)
3 dl Turkisk Youghurt
3 dl grädde
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost (vi tog parmesan)
Gör så här
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.
500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar(gula eller röda, spelar ingen roll)
3 dl Turkisk Youghurt
3 dl grädde
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost (vi tog parmesan)
Gör så här
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.
Tekniskt sett är det ett modifierat recept av detta; http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1032
MYCKET GOTT VAR DET!
2 kommentarer:
såg jätte gott ut :)kram Linda
Ja - det var säkert gott...
Skicka en kommentar