tisdag 21 februari 2012

Får jag fresta er?

Idag är det tydligen den officiella Semla-dagen....det hade jag ingen aning om eftersom de flesta butiker började sälja semlor redan för över en månds sedan....:/ inte bryr jag mej heller.

Dagens middag;

Tacobiffar (hemgjord tackokrydda)
Rättikagratäng 
Broccoli

Jag använde detta recept 
Ingredienser: 
500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar(gula eller röda, spelar ingen roll)
3 dl Turkisk Youghurt
3 dl grädde
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost (vi tog parmesan) 

Gör så här 
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.

Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg. 

Tekniskt sett är det ett modifierat recept av detta; http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1032

MYCKET GOTT VAR DET!

2 kommentarer:

Anonym sa...

såg jätte gott ut :)kram Linda

Michael Olsen sa...

Ja - det var säkert gott...