tisdag 18 maj 2010

Ny vecka

Då är vi inne på andra veckan och det kunde inte varit bättre! Jag är visserligen fortfarande trött pga koffeinbrist men det ordnar sig med ett litet koffein-piller jag testade idag.

Man kan få så konstiga reaktioner från folk när man berättar att man går på diet och äter fet mat, deom bara:

-Va?! Det kan man väl inte gå ner i vikt av?

Och jag bara undrar, nähä, men varför är det så många som påstår att dom har gjort det då ? men folk får tro vad dem vill, jag kör mitt eget race och mår bra av det!

Trots tråkigt väder igår cyklade jag och en kompis till Bjuv, det tog väl lite drygt en timme fram och tillbaka (om jag inte minns fel. Sedan när vi kom hem blev det skinande sol med lite moln, men jag var alldelesför slut för att orka göra något. jag fick inte ens lågt blodsocker som jag annars brukar få efter en sådan tur! Däremot kände jag för ett äpple (jag har hittat min favoritsort i en närliggande affär) och åt det, lite senare låg sockret på 10.5 ! Där ser man vad druvsockret kan göra.

Igår gjorde jag korvgryta med kokt broccoli till middag och idag åt jag resterna, det var mums! Jag älskar korvgryta!

Idag har det varit strålande sol, jag tog en 40-minuterspromenad i vår fina bokskog, den är inte stor så jag gick in i ena änden och ut i den andra - sen vände jag ^_^ Det var så grönt och härligt!

Nu har jag hittat ett recept på LCHF-glass man gör själv så jag har just nu två stycken i frysen, en jordgubbb och en blåbär.

Recept (från Doktor Dahlqvists och Airams kokbok http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172417250

4 portioner


2 äggulor
0-3 msk socker eller motsvarande ek. osöt. vaniljpulver
2 dl vispad grädde
3 dl turkisk youghurt
1 dl mosade bär.

Vispa gulorna och sockret och/eller vaniljpulvret. Blanda med youghurt och rör försiktigt ner bärmoset. Vispa grädden för sig och blanda innehållet i de båda skålarna genom att vänligt vända med slickepott.
Frys i minst 3 timmar. Ta ut och rör i glassmassan en gång per timme. Servera med några bär.


Här skulle en bild på min glass finnas men bilden försvann mystiskt från kameran...

1 kommentar:

Anonym sa...

jaha så om man blir fet av fett så blir man ehhh söt av socker eller? å har man tur så blir man grön av grönsaker oxå ;)
nä den teorin lägger vi ner-alltså man blir INTE fet av fett. vi kör vår sk diet ett tag till-eller hela livet,vem vet? jag trivs oxå med vår nya life-style *s*