onsdag 28 november 2012

Fredagsmys på Julvis ?

Tänkte samla lite små jul-relaterade tips i denna post.

* Sugen på pepparkaka?
 Gör ett 2-minuters nötbröd i micron med pepparkakskrydda i.
Jag hade en tesked egenblandad krydda men tyckte det kunde varit mer. Det var supergott att ha mjukost på! (vill du stilla sötbegäret kan du ha i lite stevia eller vad du nu använder för något sötningsmedel)
Perfekt snabb-fika!

* Testade att göra saffransplättar, det var jättegott men stillade inte mitt begär efter Lussebullar riktigt tyvärr,

* 1 dl kesella blandat med 1 dl vispad grädde, i med lite vaniljpulver/arom och pepparkakskryddor (eller bara kanel om du föredrar). Stek några äpplebitar på stekjärn, krydda dem med kanel. Blanda alltihop i en skål. Toppa gärna med grovhackad mandel ! Kan stilla begäret efter äppelpaj.

*Glögg är ju ett måste på julen. Antingen gör man den själv eller hittar en variant som passar en.
Saturnus har en som är utan tillsatt socker, antar att den klassas som lättglögg? Då den finns i vanig matvarubutik (2,2%) Den innehåller 6 gr kolhydrater vilket är hela sockermängden. Ett glas då och då är helt okej anser jag och de flesta jag frågat. Har inte testat den än dock.

* Annat gott (även kallat Fredagsmys)
Lägg ut bacon på grillgallret till ugnen. Lägg bakplåtspapper undertill så dett kan droppa ner utan att förstöra ugnen. Låt stekas tills de ser färdiga ut. Ta ut dem och bryt dem i mindre bitar. Jättegott istället för chips!1 kommentar:

Din Gamle far... sa...

vid vilken temperatur ska man baka Bacon'et ? vilken som helst ?